Blogger Backgrounds

Thursday, 2 May 2013

Coretan

KEHIDUPAN. Ada onak durinya. Pahit manis semua akan ada. Tiada orang hnya merasa manis tanpa pahit sahaja. Lidah pun boleh tergigit kan. Aku beginilah. Belajar dari kehidupan yang pahit menjadikan kehidupan aku lebih manis. Semua kata hidup ini tidak adil.Kenapa aku begini. Kenapa dia begitu. Hey aku pun sometimes feel the same. Say the same thing. But actly Kita sendiri yang buat benda tu jadi ta adil. Kita tahu benda itu berisiko tetapi kenapa kita masih berani buat.

Ppls always ask me the same thing. Bila nak bercinta balik. Boyfriend mana. Wargghh stress.Tiada masa untuk bercinta lagi. Tiada masa untuk enjoy lagi. Aku dah besar. Yeahh look forward. I need someone who can be my Imam be my good Husband. insyAllah one fine day. Semoga Allah hantarkan lelaki itu untuk menerima diri ini yang serba kekurangan.

Kenapa perlu menangis untuk someone that i think you shouldn't. Bila kalian putus cinta. mesti kita bercakap dengan diri kita kenapalah aku bercinta dengan lelaki yang salah. kenapa aku dah banyak buang masa dengan orang yang salah. You should know we'll meet the wrong one before the right one. Allah itu adil. Mr right tak kan ada. same goes like Mr Perfect. but the right guy mesti ada.

Aku suka memerhati tingkah laku orang. Tak bermakna aku stalker. Ta bermakna aku suka judge orang. Aku memerhati dan aku mengkaji. Di mana sebenarnya salah manusia. Dari mulutnya ke dari tangannya ke dari kakinya ke. Lain orang lain cara. Lain orang lain citarasa.

Yeah even aku bertudung sekarang. Tak bermakna aku kena berkawan dengan yang bertudung juga. Mereka tetap kawan aku. Dunia akhirat.  Orang akan kata ' ei dia dah bertudung mesti lepasnie judge orang yang free hair ' come on its not me. aku pernah free hair aku pernah merasai zaman gelap. Wanita bertudung ta semestinya baik dan wanita tidak bertudung pula tidak semestinya jahat. Tapi wanita yang baik pasti bertudung. Fikirkan.

Dunia akhir zaman. Kalian tak rasakannya ke ? Kita manusia akhir zaman. Banyak sangat tanda tanda kiamat kecil sudah berlaku.Tidak takutkah kalian dengan azabNya. Bila aku sendirian. Aku menangis terfikir dosa silamku. Aku menjerit Aku meraung, hanya Allah yang mengerti hati ini.

Azan. Aku suka aku cinta mendengar Azan. Sayup memanggil kita menunaikan ibadah. Sedarkah kita Azan itu satu hidayah ? Memanggil kita untuk mendirikan solat. Menuju kejayaan. Beramal soleh. Berjumpa Allah. Tidak teringinkah untuk berjumpa Allah ? Dekat denganNya. Sungguh tenang menangis di sejadah. Mengadu nasib denganNya. Allah sentiasa mendengar, Menjadi pemerhati dan pendengar yang setia. Renungkan.

No comments:

Post a Comment